AMSTERDAM - In de nacht van vrijdag 19 februari op zaterdag 20 februari 2021 heeft rond 00.55 uur een explosie plaatsgevonden bij een filiaal van een pizzaketen aan de Dotterbloemstraat in Amsterdam-Noord. In het onderzoek naar de explosie, vermoedelijk veroorzaakt door een vuurwerkprojectiel, is de recherche op zoek naar getuigen en/of camerabeelden.


Rond 1 uur kreeg de meldkamer meldingen van de explosie. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij bij de pizzarestaurant in de Dotterbloemstraat duidelijke schade aan kozijnen en ramen. Getuigen die de recherche kort na het incident sprak, geven aan dat er kort na de knal een scooter, brommer of motorscooter door de Weegbreestraat in Noord zou zijn gereden om de hoek van het pand waar de explosie plaatsvond.

Scooter
De recherche komt graag in contact met mensen die deze scooter (of gelijkend voertuig) eveneens hebben zien rijden en mogelijk meer kunnen vertellen over de opzittenden en de route die de scooter heeft afgelegd. Vanwege de avondklok heeft een passerende scooter vermoedelijk eerder de aandacht getrokken. Ook omwonenden met een bewakingscamera of mensen met een dashcam in de auto nabij de Dotterbloemstraat / Weegbreestraat in Noord worden verzocht om eventuele camerabeelden ter beschikking te stellen aan de recherche. Tenslotte worden ook mensen die andere verdachte situaties of personen, kort voor of na 1 uur, rond de locatie van de explosie hebben waargenomen verzocht om contact op te nemen met de politie.

Getuigenoproep
U kunt uw tip doorgeven via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Middels het tipformulier kunt u ook rechtstreeks beeldmateriaal uploaden en sturen naar de recherche. Wilt u liever anoniem blijven? Deel uw informatie of beeldmateriaal dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.