Amsterdam - In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 augustus 2020 is rond 04.00 uur een woning beschoten in de Vechtstraat in Amsterdam Zuid. De recherche is in het kader van het onderzoek op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Bij de beschieting van de woning is één persoon gewond geraakt. De recherche heeft inmiddels twee verdachten aangehouden in deze zaak, zie persbericht.

In de middag ervoor vond er rond 15.45 uur nog een schietincident plaats in de Vechtstraat. Lees hier het persbericht. Vooralsnog is er geen verband gevonden tussen de twee schietincidenten en worden beide zaken apart behandeld.

Getuigenoproep

De recherche heeft al verschillende getuigen gesproken over de beschieting van de woning. Mocht u informatie of beeldmateriaal hebben, en nog niet gesproken hebben met de politie, neem dan contact met ons op.

Dit kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook mensen die beelden hebben, bijvoorbeeld gemaakt met smartphone, een beveiligingscamera of dashcam, worden gevraagd deze ter beschikking te stellen aan de politie. Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in onderstaand tipformulier.