AMSTERDAM- Twee onbekende personen hebben woensdag 11 december een tiener onder bedreiging van een hamer beroofd van zijn persoonlijke eigendommen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.


Rond 19.00 uur jogt het 16-jarige slachtoffer over het fietspad van De Wieden in de richting van de IJdoornlaan. Hij steekt het bruggetje over ter hoogte van Lohuis naar de andere kant van De Wieden. Twee onbekende personen op een scooter spreken hem tussen Bakkerswaal en Dijkwater aan en eisen onder bedreiging van een hamer zijn persoonlijke eigendommen af te geven.

De hamer heeft een opvallende oranje grip. Nadat het slachtoffer zijn spullen afgeeft vluchten de twee onbekende personen op een scooter via en bruggetje naar De Wieden en rijden in de richting van de J.H. van Heekweg. Een zoektocht in de omgeving door de politie, kort na de melding, levert niet het gewenste resultaat op.

Signalement verdachten
Bestuurder scooter: Licht getint, 15 a 16 jaar oud, lengte 1.65 – 1.70 m, mager postuur, normale wenkbrauwen, donkere ogen, ovaal gezicht, pigmentvlekjes op de wang, Gucci pet, donkere trainingsjas.

Passagier scooter: Licht getint, 15 a 16 jaar oud, lengte 1.65 – 1.70 m, mager postuur, zwart kort krullend haar, zwarte capuchon en zwarte broek.

Getuigenoproep
Heeft u informatie over deze straatroof of beeldmateriaal van bijvoorbeeld de scooter? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem. Men kan ook gebruik maken van het tipformulier en daar ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.