AMSTERDAM - In de nacht van maandag 21 oktober 2019 op dinsdag 22 oktober 2019 wordt rond 00:05 uur een man in het Botteskerkpark met een vuurwapen bedreigd. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer rijdt op zijn fiets iets over 00:00 uur over het fietspad aan de Wolbrantskerkweg. Hier ziet hij ter hoogte van de apotheek drie jongens lopen. De man fietst verder over het Wolbrantskerkweg naar het Botteskerkpark. Bij de voetbalkooi (Cruyff Court) staat hij even stil, wanneer hij weer verder wil fietsen wordt er van achteren aan zijn fiets getrokken. De drie jongens die hij eerder had gezien ter hoogte van de apotheek staan om het slachtoffer heen. Ze bedreigen het slachtoffer met een vuurwapen en eisen zijn persoonlijke bezittingen. Vervolgens vluchten ze te voet richting de Clauskindereweg.

Signalement
De verdachten kunnen als volgt worden omschreven: drie mannen met een donkere huidskleur in de leeftijd van 18-25 jaar. Gekleed in donkere kleding met capuchon, alle drie hebben zij een tenger tot normaal postuur.
Getuigenoproep

De politie wil graag weten wie deze verdachten zijn en roept hiervoor de hulp van het publiek in. Heeft u in de nacht van 21 op 22 oktober 2019 tussen 23:45 uur en 00:15 uur iets opvallends gezien of gehoord met betrekking tot deze bedreiging? Of heeft u andere informatie voor de recherche? Dan hoort de politie dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen.