AMSTERDAM - Dinsdagavond 18 december overvallen twee mannen een woning aan Loenermark in Amsterdam-Noord. De politie zoekt getuigen van deze overval.

Rond 18.45 uur klopt iemand bij het 77-jarige slachtoffer aan. Het slachtoffer is waakzaam en doet de voordeur een klein stukje open om te kijken wie daar staat. De deur wordt echter direct verder open geduwd en twee onbekende mannen komen de woning binnen. De mannen zijn op zoek naar waardevolle spullen en bedreigen het slachtoffer. Het slachtoffer is bang en geeft de mannen uiteindelijk wat ze willen. Daarna verlaten de twee de woning weer. Het slachtoffer blijft geschrokken achter.

Signalementen

De signalementen van de twee mannen:

Man 1
- Ongeveer 1.80 meter lang;
- Tussen de 25 en 30 jaar oud;
- Getinte huidskleur.
Hij droeg ten tijde van de overval:
- Een zwarte pet;
- Een rode sjaal om zijn hals en over een deel van zijn gezicht;
- Een zwart, kort, glimmend jack;
- Een zwarte broek;
- Zwarte lederen handschoenen.

Man 2
- Ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang;
- Tussen de 25 tot 30 jaar oud;
- Lichte huidskleur.
Hij droeg ten tijde van de overval:
- Een zwart jack;
- Een zwarte broek;
- Zwarte lederen handschoenen.

Getuigenoproep

De recherche onderzoekt de woningoverval en spreekt graag met getuigen die mogelijk meer weten over dit incident en/of (de vluchtroute) van de dader. De woning bevindt zich in een flat en de centrale toegangsdeur is niet vrij toegankelijk. Mogelijk dat iemand anders de mannen heeft binnen gelaten of dat zij met iemand mee zijn gelopen. Heeft u iets gezien of gehoord dat het onderzoek verder kan helpen? Neem dan contact op via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.