AMSTERDAM - De politie is op zoek naar de verantwoordelijke(n) voor een woninginbraak aan de Derde Wittenburgerdwarsstraat in het centrum van Amsterdam op zondag 27 september 2020. Uit een buurtonderzoek kort na de inbraak kwam naar voren dat de daders mogelijk eerst een voorobservatie deden. Rechercheurs spreken daarom graag met mensen die meer weten over deze observatie en/of de inbraak in het algemeen.

Het slachtoffer verliet die zondag rond het middaguur zijn woning en toen hij rond middernacht weer thuiskwam, merkte hij al bij de voordeur dat er iets niet klopte. Binnen bleek dat inderdaad juist te zijn: de hele woning was overhoop gehaald en verschillende, waardvolle spullen misten. Blijkbaar was er ergens die middag of avond ingebroken in zijn woning. Direct schakelde het slachtoffer de politie in.

Buurtonderzoek en voorverkenning

Snel na de woninginbraak hebben rechercheurs onder andere een buurtonderzoek gedaan in de omgeving. Daaruit kwam belangrijke informatie naar voren, namelijk dat twee personen de woning mogelijk eerder voor hebben geobserveerd. De recherche houdt er rekening mee dat deze personen ook verantwoordelijk zijn voor de inbraak en ontvangt dus graag informatie over de twee.

De personen die gezien zijn, betreffen twee jongens. Zij hebben zich rond 18.00 uur bij de woning begeven. De recherche wil weten wie de jongens die zondag heeft gezien in de omgeving van en/of op de Derde Wittenburgerdwarsstraat.

Camerabeelden

Door het buurtonderzoek werd ook duidelijk dat er mogelijk camerabeelden zijn waar de verdachten op te zien zijn. Rechercheurs beoordelen de beelden momenteel op hun bruikbaarheid. Eventuele andere, relevante beelden ontvangt de recherche uiteraard ook nog graag

Informatie delen

Kunt u de recherche mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.