AMSTERDAM - Op zondag 10 oktober raakte een man bij een conflict in de omgeving van het Oosterpark in Amsterdam Oost dusdanig gewond, dat hij naar het ziekenhuis moest. De politie heeft een verdachte aangehouden. In het kader van het onderzoek zoekt de recherche naar getuigen, waaronder drie omstanders.


Rond 14.15 uur kreeg het slachtoffer -een 65-jarige man- een conflict met een andere man in het Oosterpark. Hij rende het Oosterpark uit, waarop de andere man hem achtervolgde op de fiets. Het conflict kreeg een vervolg in de straat Oosterpark. Drie omstanders zijn het slachtoffer daar te hulp gekomen. Naar deze drie getuigen is de politie op zoek.


Kort na het incident werd de politie gealarmeerd en kwamen zij ter plekke. Het slachtoffer was dusdanig gewond dat hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. Op basis van het signalement wist de politie vrijwel direct een 27-jarige Amsterdammer in het Oosterpark aan te houden. Hij zit nog vast.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Graag komen ze met de drie omstanders in contact. Ook spreken ze graag andere getuigen en ontvangen zij graag beeldmateriaal.

Was u een van de drie omstanders? Bent u getuige geweest? Of heeft u beeldmateriaal, bijvoorbeeld dashcambeelden van geparkeerde auto’s? Neem dan contact met ons op.