AMSTERDAM - In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 september is er brand gesticht bij een café aan de Amstelveenseweg in Amsterdam Zuid. De recherche zoekt getuigen.


Rond 03.15 uur wordt de politie gealarmeerd over de brandstichting. De politie heeft informatie dat voorafgaand aan de brand iemand zich verdacht ophield bij het pand. Deze persoon is er te voet vandoor gegaan in de richting van de Tweede Schinkelstraat. Vanwege de uitslaande brand en de daarbij behorende rookontwikkeling moesten aangrenzende panden worden ontruimd. Meerdere mensen moesten hun woning verlaten en een van hen had rook geïnhaleerd.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar de brandstichting en het bijbehorende motief. Het team komt dan ook graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Is u iets opgevallen rond 03.15 uur? Of heeft u (deurbel of dashcam) beelden die ons kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: telefoonnummer 0900-7000. Vermeld hierbij altijd onderstaand registratienummer. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop eventueel beeldmateriaal uploaden.

2022184642