AMSTERDAM - Op donderdagochtend 18 maart 2021 is een ramkraak gepleegd op een juwelier aan het Bijlmerplein. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de ravage is enorm. De recherche is op zoek naar getuigen


Omstreeks 04:25 uur komt bij de politie een melding van een overvalarm binnen. Ter plaatse treffen agenten voor de juwelier een voertuig aan, dat gebruikt is bij de ramkraak. Daarnaast zien agenten een enorme ravage bij de zaak. Er wordt direct in de omgeving gezocht naar de verdachten die mogelijk op een motorscooter - met onbekende buit - in onbekende richting zijn gevlucht. Medewerkers van de Forensische Opsporingsdienst stellen sporen veilig en het voertuig wordt voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

Waarschuwingsschot
Kort na de ramkraak zien agenten ter hoogte van station Bijlmer Arena een grijskleurig voertuig rijden met meerdere personen erin. De bestuurder slaat bij het zien van de politieauto af richting het Hoekerodeplein, gaat in een parkeervak stilstaan en rent hard weg. Agenten zetten de achtervolging in en houden de man aan. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. De twee mannen in het voertuig worden ook aangehouden. Op het politiebureau blijkt dat het trio niets met de ramkraak te maken heeft. De mannen waren op de vlucht geslagen vanwege de avondklok.
Getuigenoproep

De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die informatie hebben over de ramkraak. Heeft u voorafgaand, tijdens of na de ramkraak iets verdachts gezien? Heeft u andere informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Laat dit dan zo snel mogelijk weten via 0900-8844. Heeft u informatie, maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.