AMSTERDAM - Afgelopen maandagmiddag 11 februari heeft er een straatroof plaatsgevonden op een 80-jarige vrouw op de Robert Fruinlaan. Twee mannen zijn op de vlucht geslagen, de politie zoekt getuigen.

Omstreeks 16.00 uur loopt een vrouw met haar rollator op de Robert Fruinlaan, ter hoogte van het Topkapipad in Amsterdam. Een jongeman loopt op haar af en trekt vanachter aan het hengsel van haar handtas. Hierdoor raakt de vrouw uit balans en valt hard op de grond. Eén van de daders vlucht richting het Petrus Blokhof, de ander richting de Johan Huizingalaan.

Signalement
De mannen zagen er allebei jong uit, rond de 17 jaar oud. Ze hadden een slank postuur, licht getinte huidskleur en allebei een zwarte jas. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Heeft u informatie over dit incident of beeldmateriaal opgenomen op b.v. de vluchtroute Neem dan contact op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Via het tipformulier kan men beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.