AMSTERDAM - De politie doet onderzoek naar een openlijke geweldpleging afgelopen maandagavond 14 juni omstreeks 19.30 uur bij het Anton Schleperspad in Park de Oeverlanden. Daarbij zijn, zoals nu bekend, twee mannen slachtoffer geworden van een mishandeling.


Getuigenoproep

Bij de politie heeft zich vooralsnog echter slechts één slachtoffer gemeld. Het onderzoeksteam wil ook graag in contact komen met het andere slachtoffers. Dat geldt ook voor getuigen die mogelijk iets hebben waargenomen van de openlijke geweldpleging maandagavond.

Roze in Blauw
Voorts doet de politie een oproep aan mensen die wellicht eerder slachtoffer zijn geworden van een (homogerelateerde) mishandeling, bedreiging of intimidatie in de Oeverlanden. Uw aangifte of melding is belangrijk. Wanneer u het lastig vindt om naar de politie te stappen, overweeg dan om contact te zoeken met de collega’s van Roze in Blauw.

Politiemensen van Roze in Blauw bieden een luisterend oor, verwijzen door, bemiddelen en ondersteunen hen die melding of aangifte willen doen van LHBT-gerelateerde incidenten. Ook mensen die vermoeden dat iemand in hun omgeving bedreigd of lastiggevallen wordt vanwege het feit dat zij lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn, kunnen contact opnemen met Roze in Blauw via 088-1691234 of via roze-in-blauw.amsterdam@politie.nl