AMSTERDAM - Op vrijdag 29 mei 2020 heeft er een steekincident plaatsgevonden in het metrostation aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. De politie heeft daarbij twee verdachten aangehouden. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar mogelijke andere slachtoffers en getuigen die zij nog niet hebben gesproken.

Rond 23.20 uur krijgt de politie een melding van een steekincident dat plaatsvond in het metrostation aan de Jan van Galenstraat. Een jongen zou zijn neergestoken en de daders zouden zijn weggerend naar de ingang van het station en daarna in de richting van de Jan Tooropstraat. De politie gaat met meerdere eenheden ter plaatse. De politie treft in een ziekenhuis een 17-jarig slachtoffer aan.

Na behandeling van zijn verwondingen houdt de politie deze persoon aan als verdachte, omdat niet duidelijk is wat zijn rol is geweest bij het steekincident. De politie houdt ook een 18-jarige verdachte aan in verband met dit steekincident. Na onderzoek blijkt dat er een bloedspoor loopt van het metrostation aan de Jan van Galenstraat naar een appartementencomplex aan de Gerrie Knetemannlaan.

Getuigenoproep
Het vermoeden bestaat dat het bloed afkomstig is van een derde persoon die bij het steekincident was betrokken. De politie komt graag in contact met deze persoon. Bent u deze persoon of heeft u informatie wie dit is geweest of heeft u andere informatie met betrekking tot dit steekincident? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier. Via het tipformulier kan men ook beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.