Amsterdam - Op het Lambertus Zijlplein in Amsterdam Nieuw-West is er vannacht gepoogd een plofkraak te plegen op een geldautomaat. Voor de veiligheid van buurtbewoners zijn er meerdere woningen voor korte tijd ontruimd.

In de nacht van maandag 22 oktober op dinsdag 23 oktober kwam er rond kwart voor vier ‘s nachts een melding binnen van een verdachte situatie rondom een pinautomaat op het Lambertus Zijlplein. Hierop heeft de politie direct groot ingezet en eenmaal ter plaatse gekomen werden er explosieven aangetroffen, maar de vermoedelijke verdachten zijn niet meer aangetroffen.

Ontruiming

Omdat de veiligheid van directe omwonende niet gegarandeerd kon worden zijn er 30 woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de Openbare Bibliotheek in nabije omgeving. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft inmiddels de explosieven veiliggesteld en tot ontploffing gebracht op een daarvoor speciaal ingerichte locatie in de omgeving van Amsterdam

Getuigenoproep

De recherche is bezig met het opsporingsonderzoek en Forensische Opsporing heeft sporen veiliggesteld. Mocht u iets gezien of gehoord hebben of meer informatie hebben over deze zaak neem dan contact op met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via onderstaande tipformulier kunt u ook tips en of beeldmateriaal delen met de politie.