AMSTERDAM - De recherche doet onderzoek naar een explosie in een wooncomplex aan de Staalmeesterslaan op zondagavond 9 juli even na 18.30 uur.


Die avond wordt er even na 18.30 uur via 112 gemeld dat er brand woedt in het wooncomplex, waarna alle hulpdiensten direct ter plaatse gaan. De brandweer weet de brand snel te blussen en ambulancepersoneel kijkt vijf mensen na die rook hebben ingeademd. Twee van die mensen zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Na het blussen van de brand is duidelijk geworden dat er een explosie aan de brand vooraf is gegaan. Zeer vermoedelijk heeft die explosie met opzet plaatsgevonden. Door Forensische Opsporing wordt verder onderzoek verricht op de locatie. Mede dankzij een doorgegeven signalement en op aanwijzen van omstanders hebben politiemensen in de omgeving van het wooncomplex twee verdachten kunnen aanhouden. Naar hun betrokkenheid wordt nader onderzoek verricht.

Indien mensen informatie hebben over de explosie, de verdachten en/of de achtergronden, dan hoort de recherche dat graag. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 onder vermelding van het registratienummer: 2023154409. Liever anoniem blijven? Kijk dan op www.meldmisdaadanoniem.nl