Amsterdam - De politie heeft vannacht een schipper van een sloep betrapt op het varen onder invloed …

Normaal gesproken krijgt u via dit nieuwsbericht meer informatie met betrekking tot dit incident, echter de politie voert op dit moment actie voor een betere CAO. Uit solidariteit met de collega’s op straat zullen dit soort berichten weer volledig worden gepubliceerd als de werkgever van de politie een goede CAO afsluit die aansluit bij de werkzaamheden die de politie onder vaak zware en moeilijke omstandigheden uitvoert. De politiebonden verwoorden dit als volgt:

 

Nieuwe CAO gaat over meer dan loon

Politiemensen ervaren elke dag een enorme werkdruk. Het aantal medewerkers staat dan ook niet in verhouding tot de grote hoeveelheid werk met alle gevolgen van dien, zoals een hoog ziekteverzuim. Daar moeten structurele oplossingen voor komen. Politiecollega’s willen door hun werkgever gezien worden als medewerker en niet als een productiemiddel. Ook moet er werk worden gemaakt van het ouderenbeleid en doorstroombeleid. Kortom: de politieorganisatie moet op orde worden gebracht.

Gezagscrisis: geloofwaardigheid politietop groot probleem

Daarnaast spreekt het voor zich dat je alleen een CAO kunt afsluiten met geloofwaardige partners. De afgelopen periode bleek dat de geloofwaardig van de politietop als werkgever ernstig onder druk staat. Al heeft de werkgever gesprekken gevoerd met collega’s op de werkvloer; deze paar gesprekken alleen leiden echt niet tot herstel van het vertrouwen in de politietop.