AMSTERDAM - In de vroege ochtend van vrijdag 21 april is een explosie geweest in het portiek van een appartementencomplex aan de Comeniusstraat in Amsterdam West. Hierbij is niemand gewond geraakt.

Rond 03.40 uur worden buurtbewoners opgeschrikt door een enorme knal en alarmeren direct de hulpdiensten. Als de hulpverleners arriveren, zien zij dat het in en rondom het appartementencomplex een behoorlijke ravage is. Meerdere ruiten en brievenbussen van het complex zijn gesneuveld en de straat ligt bezaaid met glas. Ook zijn meerdere in de omgeving geparkeerde voertuigen beschadigd geraakt door de explosie. Waarschijnlijk zijn de dader(s) na hun levensgevaarlijke actie gevlucht op een donkere scooter in de richting van Osdorp.
Meerdere (specialistische) diensten van de politie hebben ter plaatse (buurt)onderzoek verricht en al snel blijkt dat er gelukkig geen gevaar meer is voor de buurt(bewoners). Het explosief is veiliggesteld en hier wordt onderzoek naar gedaan.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord net voor, tijdens of na de explosie in de omgeving van de Comeniusstraat? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de districtsrecherche West via 0900-8844 o.v.v. 2023087888. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.