AMSTERDAM - De recherche heeft acht zaken in onderzoek, waarbij straatrovers het gemunt hebben op dure horloges. De onderzoeken zijn in volle gang. Tot op heden zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Vanaf 1 november tot nu hebben deze straatroven plaatsgevonden in zuid (3), west (2), oost (2), en centrum (1). Onderzoek moet nog uitwijzen of er sprake is van een zelfde dadergroep. De berovingen gaan over het algemeen gepaard met geweld (schoppen en slaan) en vinden plaats in de nachtelijke uren. De daders verplaatsen zich in de meeste gevallen op een scooter en dragen een helm en/of gezichtsbedekkende kleding.

Forensische Opsporing doet ter plaatse sporenonderzoek. De recherche vraagt de beelden in de omgeving op en bekijkt deze grondig op een mogelijke herkenning. Daar waar nodig deelt de recherche de beelden eerst intern en daarna extern in de lokale opsporingsprogramma’s of via onze sociale mediakanalen.

Duur horloge aangeboden?

Mocht u informatie hebben over deze berovingen of is u een duur horloge aangeboden, bijvoorbeeld via internet, en u vertrouwt het niet neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie kan ook met de politie worden gedeeld via het tipformulier.