AMSTERDAM- In een woning aan de Jan van Duivenvoordestraat in Amsterdam Nieuw-West is dinsdag 9 juni 2020 een partij harddrugs, een vuurwapen en duizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Er zijn door de politie vier Colombiaanse verdachten - drie mannen en een vrouw - aangehouden op verdenking van witwassen.

De politie kreeg dinsdagmiddag informatie over een verdachte situatie rond twee voertuigen. Er zou een sporttas van de ene naar de andere auto worden overgedragen op de Jan van Duivenvoordestraat in Geuzenveld. Omdat vermoedelijk sprake was van een transactie besloten agenten rond 15.00 uur in te grijpen. Op grond van de Opiumwet en met toestemming van een bestuurder van één van de auto’s is een woning doorzocht. Dat resulteerde in de vondst van een kilo cocaïne, een kilo MDMA, een geldbedrag van zo’n 125.000 euro en een vuurwapen. Ook stuitten de agenten op een partij dure merkkleding, sieraden, verpakkingsmateriaal, voorgevouwen ponypacks en een geldtelmachine.

In en rond de woning worden drie mannen - respectievelijk 24, 30 en 51 jaar oud - en een vrouw van 21 jaar, allen met de Colombiaanse nationaliteit, aangehouden. Het viertal wordt vrijdag voorgeleid. De partij drugs is in beslag genomen en vernietigd, er wordt door rechercheurs een nader onderzoek ingesteld.