AMSTERDAM - Op donderdag 3 februari zijn drie minderjarigen van 17 en 16 jaar oud, aangehouden op verdenking van meerdere straatroven in de omgeving van Opheusdenhof in Amsterdam-Zuidoost. De drie verdachten zouden zich een aantal keer hebben voorgedaan als aanbieder van een dure mobiele telefoon via een verkoopsite om vervolgens de koper te beroven. Eén verdachte is heengezonden de andere twee zitten lopend het onderzoek nog vast.


De recherche in Amsterdam-Zuidoost heeft tussen 13 januari en 3 februari meerdere aangiftes ontvangen van gewelddadige straatroven in de omgeving van Opheusdenhof. Het adres zou door verdachten gebruikt worden om verkoopafspraken te hebben. De recherche van basisteam Gaasperdam heeft in samenwerking met de verkoopsite de verkopen aan het adres gemonitord.

Op 3 februari 18.00 uur zou er weer een verkoop plaatsvinden aan het adres. Agenten in burger hebben zich vervolgens voorgedaan als de koper van de mobiele telefoon. Toen de vermeende verkoper de agent naar een andere plek wilde lokken is hij aangehouden. Agenten hebben in de omgeving de twee andere verdachten aangehouden.