AMSTERDAM - Op donderdagavond heeft in een woning aan de Daalwijk een schietincident plaatsgevonden. Hierbij raakten drie personen gewond.


Even na 22.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in de woning geschoten zou zijn. Er was op dat moment een feestje gaande waarbij enkele personen op het balkon zaten. Vanuit het niets kwamen drie mannen het huis binnen, liepen naar het balkon waar in eerste instantie een handgemeen tussen dit drietal en de mensen op het balkon ontstond. Even later volgden schoten waarbij twee Amsterdammers van 18 en 24 jaar en een 25-jarige Haarlemmer gewond raakten. Twee van hen werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, een derde slachtoffer meldde zichzelf in het ziekenhuis. Nadat de schoten gelost waren, vluchtten de drie mannen in onbekende richting de woning uit.

Getuigen en beelden gezocht
Wat de aanleiding van de vechtpartij en het uiteindelijke schietincident is geweest, is op dit moment nog onduidelijk. Ook is op dit moment geen duidelijkheid over het signalement van de drie mannen die het huis binnenkwamen. De recherche heeft de zaak in behandeling en komt daarom graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat met dit incident te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratienummer. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.
2022168165