AMSTERDAM - In een voertuig in een parkeergarage in Amsterdam Slotervaart is woensdagmiddag 13 mei 2020 een partij cocaïne aangetroffen. Het gaat om zo’n 54 kilogram. De cocaïne vertegenwoordigt een straatwaarde van ruim 1,3 miljoen euro. Er zijn door de politie twee mannen en een vrouw als verdachten aangehouden. Vanwege onderzoeksbelangen kan deze vondst nu pas bekend gemaakt worden.


De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een verdachte situatie rond een voertuig. Agenten volgden dat voertuig en zagen dat de bestuurder een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam inreed en bij een ander voertuig stopte. Omdat vermoedelijk sprake was van een transactie besloten de agenten in te grijpen.

Cocaïne in pakketjes
In één van de auto’s troffen zij pakketjes met in totaal 54,2 kilogram cocaïne. Hierop werden de twee mannen en een vrouw die bij twee voertuigen stonden aangehouden. Het gaat om een 56-jarige vrouw uit Rotterdam en Amsterdamse mannen van respectievelijk 36 en 39 jaar oud.

Het onderzoek dat op de aanhoudingen volgde in twee woningen resulteerde in de vondst van een geldbedrag van ruim 12.000 euro en twee busjes pepperspray. De partij cocaïne is in beslag genomen en vernietigd, er wordt door rechercheurs nader onderzoek ingesteld.

De drie verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld.