AMSTERDAM - Zaterdag 14 maart 2020 heeft een dodelijk schietincident plaatsgevonden in een woning aan de Lorentzlaan in Amsterdam Oost. Daarbij is een man aan zijn verwondingen overleden.


Rond 14.50 uur kreeg de politie de melding dat een persoon gewond was in een woning aan de Lorentzlaan. Ter plaatse bleek het slachtoffer een schotwond in het hoofd te hebben. Hulpdiensten hebben het slachtoffer gereanimeerd. Ondanks de reanimatiepoging overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Aanhoudingen
Agenten hielden in totaal drie personen in de leeftijd van respectievelijk 22, 23 en 24 jaar oud. Zij waren ten tijde van het incident in de woning aanwezig en worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. De recherche doet onderzoek en loopt daarbij alle scenario’s uit die mogelijk van toepassing zijn.

Getuigen
De recherche heeft onderzoek gedaan in de woning, sporen veilig gesteld en getuigen gehoord. Heeft u nog informatie met betrekking tot dit schietincident neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.