AMSTERDAM - Op woensdagavond 9 juni 2021 omstreeks 21:55 uur zijn twee inzittenden, een 23-jarige bestuurder en 25-jarige berijder, van een voertuig, slachtoffer geworden van een gewapende straatroof aan de Slotermeerlaan in Amsterdam West. Het voertuig is weggenomen, maar gelukkig weer terecht. De recherche is op zoek naar getuigen.


Beide slachtoffers zitten in het voertuig als meerdere verdachten ze overvallen. De verdachten stappen in het voertuig en mishandelen en bedreigen de slachtoffers met een vuurwapen.
Ze vluchten het voertuig uit maar worden door de verdachten op straat gevolgd. De verdachten zijn vervolgens met het voertuig en de persoonlijke eigendommen van de bestuurder gevlucht. Beide slachtoffers hebben letsel opgelopen en zijn ter plaatse door medewerkers van de ambulance behandeld aan hun verwondingen.

Op donderdag 10 juni 2021 is het gestolen voertuig in de Paul Scholtenstraat aangetroffen. Het voertuig is inbeslaggenomen en wordt onderzocht door medewerkers van de forensische opsporing.

Getuigenoproep

De recherche doet onderzoek naar deze gewapende straatroof en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Of heeft u meer informatie over waar het voertuig is aangetroffen namelijk de Paul Scholtenstraat? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Procesverbaalnummer PL1300_2021117950