AMSTERDAM- In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 december 2019 wisten melders van respectievelijk een winkelinbraak in Zuidoost en een motordiefstal in West tot twee keer toe de verdachten op heterdaad te betrappen. Door hun snelle handelen kon de politie bij beide delicten één verdachte aanhouden. In beide zaken is de politie nog op zoek naar de andere verdachten.Inbraak winkel Zuidoost

Rond 03:45 uur komt bij de meldkamer een melding binnen van drie in het donker geklede personen die inbreken bij een belwinkel in het winkelcentrum Reigersbos. Twee dienstdoende agenten begeven zich direct naar het winkelcentrum en zien nog net hoe een drietal jongens wegrent. Twee van hen springen op een scooter en vluchtten via het fietspad Reigersbos. De derde persoon, die niet op de scooter zat, kan na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal in vereniging.

Motordiefstal West
Rond hetzelfde tijdstip komt bij de meldkamer een tweede melding binnen. Op de Bilderdijkstraat ziet de melder hoe drie mannen een motor een wit busje inladen. De twee verdachten rennen meteen weg. Een derde verdachte blijft in de bus achter en wordt daar gehouden tot de politie arriveert. De bus is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Vluchtroutes
In beide zaken is de recherche nog op zoek naar twee verdachten. In Zuidoost vluchtten de verdachten op een donker gekleurde scooter met hoge snelheid via het fietspad Reigersbos in de richting van het metrostation Reigersbos. Bij de ingang van het Randwijkhof verdween het duo op de scooter uit het zicht. In West renden de twee verdachten weg in de richting van de Ter Haarstraat. Beide mannen hadden een fors postuur en waren gekleed in donkere kleding. De politie heeft het duo niet meer aangetroffen.

Mocht u informatie hebben over één van beide incidenten, zoals informatie over de vluchtroute, dan kan die informatie het onderzoeksteam erg helpen in het onderzoek. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Mocht u liever anoniem informatie willen geven, dan kan dat via 0800-7000.