AMSTERDAM - Maandag 7 december 2020 heeft team Milieu van politie Amsterdam bij een actie vier verdachten aangehouden op verdenking van de (ver)koop van illegaal vuurwerk en kon daarbij bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag nemen. Het vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto op straat verkocht.


De auto stond geparkeerd in een woonwijk in Amsterdam-West. Vanuit de kofferbak van dit voertuig verkocht een 22-jarige man zeer zwaar vuurwerk. Deze man is ter plaatse aangehouden, net als drie kopers: een man van 23 uit Blokker, een man van 25 uit Amsterdam en een man van 39 uit Purmerend. Bij de actie werden ook 465 cobra’s, 150 nitraten en 23 shells in beslag genomen.

De mannen die ervan verdacht worden het vuurwerk gekocht te hebben, kregen van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking opgelegd en zijn heengezonden. Ook de verdachte verkoper is inmiddels weer op vrije voeten. De rechter-commissaris heeft de vordering van het Openbaar Ministerie om hem tot de komende zitting vast te houden afgewezen. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in hoger beroep gegaan.