AMSTERDAM - In de nacht van zaterdag 16 oktober op zondag 17 oktober is een pand beschoten in de Zeilstraat. Vooralsnog zijn er geen verdachten aangehouden. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.


Omstreeks 03.00 uur zijn buurtbewoners in de omgeving van de Zeilstraat opgeschrikt door knallen. Meerdere politie-eenheden zijn ter plaatse gegaan en treffen kogelinslagen aan in een café aan de Zeilstraat. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar verdachten en slachtoffers. Daar is niemand aangetroffen. Medewerkers van de Forensische Opsporing en recherche troffen echter wel bloedsporen op de stoep aan. Deze zijn veiliggesteld.

Het is erg onduidelijk wat de aanleiding is van het schietincident. De recherche spreekt daarom graag getuigen en buurtbewoners die meer kunnen vertellen over wat er zich heeft voorgedaan. Heeft u meer informatie over dit schietincident? Of beschikt u over beelden van bijvoorbeeld een mobiele telefoon dan spreekt de recherche u graag. Neemt u alstublieft contact met ons op en verwijs naar proces-verbaalnummer PL1300_2021212807.