AMSTERDAM - Donderdagavond 23 mei 2024 worden een man en vrouw beroofd aan de Barajasweg in Amsterdam. Onder bedreiging van een vuurwapen eisen twee nog onbekende mannen waardevolle spullen van de slachtoffers op. Ze raken hierbij niet gewond. De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen.


Omstreeks 22.15 uur parkeren de man en vrouw hun auto in de buurt van een appartementencomplex aan de Barajasweg. Terwijl ze richting de lift lopen, wordt het mannelijke slachtoffer plots van achter vastgepakt door een van de verdachten. Hij krijgt hierbij een vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt. Ze zijn uit op zijn exclusieve horloge. Het slachtoffer legt uit dat deze nep is. Ondanks de uitleg van de man rukken ze het horloge van zijn pols. Ook nemen ze nog een portemonnee en een telefoon mee. De verdachten vluchten vervolgens in onbekende richting.

Signalement verdachte 1:
- Licht getint,
- Slank;
- Langer dan 1.80 meter;
- Mond bedekt;
- Zwarte kleding;
- Zwarte helm op;
- Een opvallend puntige neus.

Signalement verdachte 2:
- Licht getint,
- Slank;
- Lengte ongeveer 1.70 meter;
- Mond bedekt;
- Zwarte kleding;
- Helm op.

De recherche en medewerkers van Forensische Opsporing zijn direct een onderzoek gestart. We komen daarom graag in contact met getuigen of mensen die weten wie de verdachten zijn.

Getuigenoproep
Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.