AMSTERDAM - Zondagavond 21 april 2019 heeft op de Geervliet in Amsterdam-Zuid een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. De politie zoekt hier getuigen en mogelijk beeldmateriaal van.

Rond 21.30 uur komt de melding binnen dat bewoners aan de Geervliet geschreeuw buiten horen. Ter plaatse treffen agenten op straat een zwaar mishandelde vrouw aan. Dit slachtoffer – een 68-jarige Amsterdamse – wordt met ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Agenten kunnen al snel in de directe omgeving een verdachte aanhouden. Deze 20-jarige man uit Amsterdam zit op dit moment nog steeds vast.

Onderzoek en beelden

De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze zaak en wil graag weten wat er die zondagavond precies is voorgevallen. In het onderzoek is naar voren gekomen dat het incident mogelijk door mensen gefotografeerd en/of gefilmd is. Het onderzoeksteam is zeer geïnteresseerd in eventuele beelden.

Informatie delen

Heeft u iets gezien of gehoord wat het onderzoeksteam verder kan helpen, maar dit nog niet bij de politie gemeld? Beschikt u over andere informatie over deze zaak of over foto- of filmmateriaal? Neem dan contact op via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan met 0800-7000. Via het tipformulier is het mogelijk om beeldmateriaal direct met de politie te delen.