AMSTERDAM - Woensdagavond is het achterruit van een opvallende politieauto vernield terwijl deze geparkeerd stond aan de Baden Powellweg. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Rond 19.15 uur waren politieagenten in een woning aan de Baden Powellweg in verband met een melding. Toen zij een halfuurtje later de woning verlieten, in de dienstauto stapten en weg wilden rijden, hoorden de agenten een vreemd geluid. Het tweetal keek achterom en constateerden dat het achterruit kapot was. Op de kofferbak lag een steen waarmee meer dan vermoedelijk het ruit was stukgeslagen.

De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben wat met deze vernieling te maken kan hebben. Ook camerabeelden kunnen daarbij belangrijk zijn. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel dan met de politie via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Beschikt u over een camera of een Ring-deurbel in de omgeving van de Baden Powellweg, Ferdinant Spitstraat of Doctor E. Broekmanstraat waar iets op te zien is dat verband kan houden met de vernieling? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.