AMSTERDAM - De politie heeft woensdag 19 november 2019 omstreeks 00.15 uur een 23 jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. De man zit nog vast.


Dinsdagavond kreeg de politie rond 22.00 uur een melding van een getuige, die zag dat er mogelijk een auto-inbraak plaats vond op de Herengracht. De politie had op die plek, nabij de 'Gouden Bocht' een gewone auto neergetzet, met spullen voorzien van ‘Track & Trace’. Aan de hand van de melding van de getuige en met behulp van dit systeem konden agenten de inbreker en het gestolen goed volgen. Ze kwamen uit bij een woning in Amsterdam waar ze de verdachte aantroffen en dat wat uit de auto was gestolen. In de woning lagen ook persoonlijke eigendommen, die uit de auto ernaast op de Herengracht waren gestolen en kledingstukken met een geschatte nieuwwaarde van 18.000 euro.

Enkelband
De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie nam alle aangetroffen goederen in beslag, en doet onderzoek naar herkomst van de kledingstukken. Uit onderzoek bleek dat de verdachte eerder was veroordeeld voor diefstallen en droeg een zogenaamde ‘enkelband’ in het kader van een opgelegde ISD (Inrichting voor Stelselmatige Dader) maatregel.