AMSTERDAM - Een 45-jarige Amsterdammer is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor bedreiging. Hij zou een 20-jarige stadsgenoot hebben bedreigd met een vuurwapen.


Het slachtoffer vertrok rond 01.30 uur uit een woning aan de Bos en Lommerweg toen hij buiten op de verdachte stuitte. De twee kregen een woordenwisseling waarna de man volgens het slachtoffer een vuurwapen uit zijn broekzak haalde. De jonge Amsterdammer besloot naar zijn fiets te lopen en schakelde onderweg de politie in. De gealarmeerde politieagenten kregen de man al snel in de smiezen en konden de man na enig verzet in de boeien slaan. In de broek van de verdachte troffen de politieagenten inderdaad een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan. In de rugtas die de verdachte bij zich had, zaten verdovende middelen, een groot bedrag cashgeld en een steekwapen. Deze zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht.

Het slachtoffer hield aan de confrontatie geen verwondingen over. De Amsterdammer heeft aangifte gedaan tegen zijn stadsgenoot.