AMSTERDAM - Op de Hoofdweg in Amsterdam is op zaterdagavond 22 mei 2021 een man met een mes in zijn been geschoten die agenten bedreigde. Het betreft een 40-jarige Amsterdammer. Omdat er is geschoten door de politie doet de Rijksrecherche onderzoek.


Rond 22.55 uur zagen agenten voor het politiebureau aan de Hoofdweg een man over een geparkeerd politievoertuig lopen. Toen zij de man aanspraken, kwam hij met een steekwapen op hen af. Hierop heeft één van de agenten zijn dienstwapen gebruikt. De man is hierbij gewond geraakt en later aanspreekbaar vervoerd naar een ziekenhuis. Hij bleek kort voor het schietincident een aantal banden van politievoertuigen te hebben lek gestoken.

Wanneer een agent zijn vuurwapen gebruikt heeft en door politievuur letsel ontstaan is, volgt een onderzoek door de Rijksrecherche. Op basis van de onderzoeksresultaten beoordeelt het OM of het vuurwapengebruik door de politie rechtmatig was.

Heeft u iets gezien of gehoord van de incidenten, maar nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.