AMSTERDAM - Op last van de driehoek is vandaag in Amsterdam een dynamische demonstratie ontbonden. Een groep demonstranten liep vanaf het Museumplein naar de Dam, maar maakte zich tijdens de tocht schuldig aan het plegen van diverse strafbare feiten. De demonstranten zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.


De Mobiele Eenheid heeft de groep demonstranten ingesloten in de Kalverstaat aan de kant van de Dam. Daar zijn de demonstranten één voor één in een stadsbus gezet. Een groep agressieve demonstranten heeft geprobeerd de stadsbus te ontzetten door fietsen en stoelen op de weg te gooien en geweld te gebruiken richting agenten. Agenten hebben hierop hun wapenstok getrokken en geweld gebruikt. Een aantal aangehouden demonstranten hebben in de stadsbus vijf agenten mishandeld. De agenten zijn geschopt, gekrabd en beledigd. Van deze strafbare feiten is afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Arrestanten

Op dit moment zitten er nog tientallen verdachten vast. Arrestanten die zijn heengezonden hebben een proces-verbaal gekregen.