Die nacht rond 02.40 uur surveilleerden agenten in een onopvallende auto op de Staalmeesterslaan. Daar wilden zij een auto controleren, dus ze gaven de bestuurder een stopteken. Vervolgens ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Cornelis Lelylaan. De politie ging er achteraan. De automobilist beging tijdens de achtervolging diverse verkeersovertredingen, hij reed onder andere met hoge snelheid door rood. 

Aanrijding en aanhouding

De achtervolging eindigde op de Saskia Uijlenburgkade. De bestuurder remde plots hard en de agenten konden de auto niet meer ontwijken. Er ontstond een aanrijding. De automobilist en een bijrijder stapten uit en sprintten beiden een andere kant op. De achtervolging ging te voet verder. Bij het Rembrandtpark kregen de agenten een van de mannen te pakken. Zij hielden de 18-jarige man uit Amsterdam aan. Een politiehond zocht in de omgeving naar de bijrijder, maar die man is niet meer gevonden. De auto bleek gestolen te zijn en werd in beslag genomen. 

Ziekenhuis

De agenten gingen na de aanhouding met nekklachten naar het ziekenhuis. Na controle mochten zij weer naar huis. Een arts onderzocht de aangehouden verdachte op het politiebureau. Hij bleek niet gewond.