AMSTERDAM - Ajax zal na de winterstop niet meer deelnemen aan het kampioenenbal wat de Champions League heet, maar is veroordeeld tot de Europa League. Daarmee is de doelstelling van Europees overwinteren bereikt, maar men had het graag anders gezien in Amsterdam en de kansen daarvoor zijn aanwezig geweest in deze campagne. In het laatste groepsduel tegen Atalanta Bergamo ging het in een matige voorstelling alsnog mis (0-1).


In een weinig verheffende eerste helft doen beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Ajax heeft iets meer balbezit, maar de eerste kans is voor de Italianen als Marten de Roon met zijn zwakke linkerbeen naast mikt. Ook daarna komt het duel maar moeizaam op gang en de 0-0 ruststand is ook niet verwonderlijk.

In het eerste kwartier na rust komt Ajax vervolgens goed weg bij mogelijkheden voor Freuler en Pessina. De beste kans voor plaatsing voor de volgende ronde komt vervolgens voor Davy Klaassen die de koelbloedigheid mist in een duel met keeper Gollini. Vlak hierna gaat het fout voor de Amsterdammers. Gravenberch krijgt zijn tweede gele kaart na een overtreding op Gomez en kort hierna ontsnapt Luis Muriel aan de buitenspelval waardoor het over en uit is voor Ajax.

Ajax - Atalanta Bergamo 0-1 (0-0)
85. Luis Muriel 0-1