AMSTERDAM - Een achtervolging door het centrum en het oostelijke deel van Amsterdam eindigde vrijdagavond toen het voertuig op zijn kop in de berm langs de Potanusstraat belandde.

De bestuurder, die er tijdens een verkeerscontrole met hoge snelheid vandoor ging, raakte onderweg een politiewagen en een verkeersbord. Er is ook een kans dat hij een fietser heeft geraakt. Drie inzittenden zijn gearresteerd, waarvan er twee naar het ziekenhuis zijn gebracht voor behandeling. Toen de politie probeerde het voertuig bij een tankstation op de Sarphatistraat, op de hoek met de Zeeburgerstraat, aan te houden voor een controle, koos de bestuurder ervoor om met volle snelheid weg te rijden. Hij zou op de Sarphatistraat mogelijk een fietser hebben aangereden, hoewel de politie het slachtoffer nog niet heeft gevonden. Een politiewoordvoerder heeft opgeroepen dat het slachtoffer zich moet melden als de aanrijding daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Volgens een omwonende reed de bestuurder met ongeveer 100 kilometer per uur door de Potannusstraat, waar hij tegen een verkeersbord op een verkeerseiland botste. Dit leidde ertoe dat de bestuurder de controle over het voertuig verloor en in de berm naast het spoor terechtkwam. De drie mannen zijn uit het voertuig gehaald en gearresteerd. Twee van hen zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, zo meldt AT5.

De reden waarom de politie de mannen wilde controleren, is nog onbekend. De politie onderzoekt de locatie van het incident, waar een grote chaos is veroorzaakt. Een deel van de Potanusstraat werd afgezet vanwege het onderzoek.