AMSTERDAM - Op dinsdag 24 oktober heeft een taxichauffeur op het zebrapad aan de Kamperfoelieweg een kinderwagen aangereden waarna hij is doorgereden. Het kindje, een vijf maanden oude baby, is door de aanrijding uit de kinderwagen geraakt en op straat terecht gekomen. De politie heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen of in het bezit van beelden.

Rond 17.15 uur loopt een moeder met haar drie kinderen (waarvan één in een kinderwagen) op de Kamperfoelieweg en wil oversteken. Het is erg druk en de vrouw besluit de rijbaan en daarna de lijnbusbaan lopend op het zebrapad over te steken. Op dat moment rijdt een taxi om stilstaande voertuigen en over de busbaan heen. Daarna ontstaat de aanrijding met de kinderwagen. De taxichauffeur rijdt daarna zonder te stoppen te door in de richting van de Van der Spekstraat. De taxi zou een lichtgrijze Opel met vijfspaaks velgen en een blauwe kentekenplaat zijn en worden bestuurd door een man. Ook zou de auto mogelijk schade hebben aan de rechtervoorzijde. Een omstander verleent eerste hulp aan het kindje. De hulpdiensten worden gealarmeerd en de baby is kort daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigen en beelden gezocht

De andere kinderen en de moeder zijn gelukkig niet gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en de doorgereden bestuurder en komt daarbij graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u de taxichauffeur voor of na de aanrijding zien (weg)rijden? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neem dan contact op met het Opsporing Team Verkeer van de politie Amsterdam via 0900-8844 o.v.v. 2023242004. Beelden kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze gemakkelijk via onderstaand tipformulier.