AMSTERDAM - Een groot succes in een heftige, gewelddadige zaak. In januari lieten we beelden zien van een man die werd verdacht van een poging doodslag voor het OLVG West Ziekenhuis. De verdachte stak in op een 24-jarige man die hierdoor ernstig gewond raakte. De man werd in zijn hartstreek geraakt. Dit alles gebeurde na een knokpartij op het terrein van festival Parels van de Stad.


Op het festival raakt het slachtoffer eerder die dag gewond aan zijn hand. Samen me zijn vriend bezoekt het slachtoffer het OLVG West om zich te laten behandelen. Als het duo even de wachtkamer verlaat om buiten een sigaret te roken, zien ze tot hun verbazing dezelfde man van de knokpartij eerder die avond. Deze man ziet het slachtoffer en rent op hem af. Hij beukt in op het slachtoffer en trekt ook een mes waarmee hij meermaals insteekt op het 24-jarige slachtoffer. Eind januari is ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht geweest voor deze heftige zaak.

De verdachte van deze poging tot doodslag is inmiddels aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Amsterdam-West. De politie wil iedereen bedanken voor het kijken van de beelden en het geven van tips.