AMSTERDAM - De politie heeft zaterdag 30 maart een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een geweldsmisdrijf in een woning aan de Balthasar Floriszstraat in Amsterdam Zuid. Daarbij kwam een 52-jarige man om het leven.


De zaak kwam op maandag 18 maart aan het licht na een melding dat er geen contact meer met het slachtoffer te krijgen was. Agenten gingen vervolgens naar de woning van de man en troffen hem binnen overleden aan. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is sindsdien onophoudelijk aan het werk om de verantwoordelijken op te sporen. Het rechercheteam kreeg zicht op een verdachte die zaterdagmiddag in een pand aan de Transformatorweg kon worden aangehouden. De familie van het slachtoffer is op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Informatie delen
De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van de zaak. Om tot een completer beeld te komen wat zich precies heeft afgespeeld in de woning in Zuid is het onderzoeksteam op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Deel deze dan met ons via het tipformulier. Heeft u informatie die bij kan dragen aan het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beperkingen
De verdacht is ingesloten en zit in alle beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.