AMSTERDAM - Op zaterdagavond 18 december is een 76-jarige vrouw slachtoffer geworden van een gewelddadige woningoverval aan de Johan Braakensiekhof in Amsterdam-West. De recherche is dringend op zoek naar getuigen


Rond 23.45 uur krijgen agenten een melding van een woningoverval. Ter plaatse treffen zij een slachtoffer aan met ernstige verwondingen. Het slachtoffer zou ten tijde van de overval in haar slaapkamer liggen als zij door een geluid opstaat en haar deur opent. Vervolgens ziet zij twee mannen in donkere kleding in haar deuropening staan. Ze mishandelen haar vrijwel direct en eisen spullen van haar. Uiteindelijk laten de overvallers haar zwaargewond achter. Meerdere eenheden hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten maar vooralsnog is niemand aangehouden. Het slachtoffer is met ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd.

Recherche en medewerkers van de forensische opsporing hebben ter plaatse onderzoek verricht en sporen veiliggesteld.

Getuigenoproep

Weet u meer over deze brute overval? Of heeft u beelden die meer over de vluchtrichting kunnen vertellen? Dan spreekt de recherche graag met u. Vergeet u alstublieft niet om tijdens het bellen proces-verbaalnummer PL1300_ 2021260459 op te geven. Zo weet de medewerker aan de telefoon over welke zaak u informatie heeft.