AMSTERDAM - De politie heeft afgelopen maandag 21 december een doorzoeking gedaan in een kelderbox aan de aan de Derde Wittenburgerdwarsstraat. De recherche had informatie ontvangen dat er in deze kelderbox mogelijk vuurwerk lag opgeslagen. Bij de doorzoeking van de kelderbox is een zeer grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Een 17-jarige jongen is aangehouden en zit op dit moment nog vast.


Op maandag 21 december is er een doorzoeking geweest in een kelderbox aan de Derde Witteburgdwarsstraat. Hier zijn 342 Cobra's 6 en 12 mortieren aangetroffen. Ook troffen de politieagenten een zelfgemaakte vuurwerkbom aan. Hiervoor is de Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) ter plaatse gekomen en op verzoek van de TEV is de Explosieven Opruimings Dienst Defensie (EODD) opgeroepen.

De vuurwerkbom is door de EODD meegenomen en op een daarvoor geschikte locatie tot ontploffing gebracht. Een 17-jarige Amsterdammer is aangehouden en zit op dit moment nog vast. Vandaag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.