AMSTERDAM - Op maandag 22 februari is een 34-jarige man slachtoffer geworden van een diefstal met geweld in een trein vanaf Amsterdam-Zuid richting Utrecht. Het slachtoffer heeft de telefoon weer terug en de 28-jarige verdachte is aangehouden, maar de recherche is nog op zoek naar getuigen.

Omstreeks 20:15 uur loopt het slachtoffer vanaf stationshal Amsterdam-Zuid in de richting van het perron op spoor 1 en 2. Eenmaal bij de poortjes, komt een man naar hem toelopen die vrijwel direct dreigt hem te mishandelen. Het blijft niet bij dreigen, de verdachte mishandelt het slachtoffer op het perron. Het slachtoffer besluit om de trein in te stappen, waarna de verdachte hem achtervolgt en hem zodanig mishandelt dat hij bewusteloos raakt. De verdachte zou vervolgens de mobiele telefoon van het slachtoffer hebben weggenomen. Gelukkig belt een getuige de politie waarna de verdachte even later bij het station Bijlmer Arena kan worden aangehouden. Het slachtoffer heeft zijn mobiele telefoon weer terug, maar heeft letsel opgelopen in zijn gezicht. De verdachte zit op dit moment vast verhoor. De recherche is op zoek naar getuigen die de mishandeling en beroving hebben gezien.

Getuigenoproep
U kunt uw tip doorgeven via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Middels het tipformulier kunt u ook rechtstreeks beeldmateriaal uploaden en sturen naar de recherche. Wilt u liever anoniem blijven? Deel uw informatie of beeldmateriaal dan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.