AMSTERDAM - De politie heeft gisteravond op de Javastraat in Amsterdam-Oost een 13-jarige jongen aangehouden met waarschijnlijk drie cobra’s op zak. Cobra’s staan qua impact gelijk aan explosieven en horen niet thuis in het straatbeeld waarin volop geleefd wordt. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk kan ook grote persoonlijke en juridische gevolgen hebben.

De jongen kwam in beeld nadat een agent een harde knal hoorde nabij de Javastraat. De toegesnelde agenten konden de verdachte snel aanhouden. Tijdens het fouilleren bleek dat hij drie vermoedelijke cobra’s in zijn tas had zitten.

De politie vindt het heel zorgelijk dat minderjarigen met deze explosieven lopen over straat met welk doel dan ook. Dit illegale vuurwerk is niet alleen levensgevaarlijk, maar zorgt ook voor overlast en forse schade.

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden heeft altijd zin. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.