AMSTERDAM - Er liggen veel bloemen bij het monument van Carel Willink..want het is 121 jaar geleden dat de schilder op 7 maart 1900 geboren werd in Amsterdam.

Magisch realistische schilder Carel Willink is voor velen een begrip, zijn werk springt er nog steeds uit. Gisteren dacht de weduwe (en 4e vrouw) van Carel Willink, kunstenaar Sylvia Willink; ‘dat er wel erg veel volk op de been was voor deze ‘herinnering’ van 7 maart 1900…’ Inderdaad bleken de meeste mensen die er langsliepen naar het Museumplein te gaan…!

Ondertussen werd op het Carel Willinkplantsoen, aan de overzijde van het Rijksmuseum door fans bloemen gelegd bij het beeld van Willink. Dat beeld ter nagedachtenis van de schilder is gemaakt door Sylvia Willink zelf, die als beeldhouwer/schilder diverse bijzondere beelden heeft gemaakt. Dit beeld is er 21 jaar geleden gekomen door een initiatief van buurtbewoners en is nog onthuld door Burgemeester Schelto Patijn.

En zo is op dit moment toch een stukje kunst in de openbare ruimte te bewonderen! Verder heeft Sylvia Willink als bewaarder van Willink’s werk een aantal filmpjes gemaakt met unieke beelden uit Willink’s archief; van ‘Willink en zijn dieren’ https://www.youtube.com/watch?v=KEhhVXmeBu0 tot ‘Willink en de krantenkoppen’.. mooie korte filmpjes over het werk van deze unieke schilder: Carel Willink (1900-1983).